Pogoji poslovanjaPodatki o podjetju
Shopster d.o.o.
Cesta v Kleče 12
1000 Ljubljana
Slovenija
DŠ: SI31290809
Matična številka: 3558339000
Telefon: 040 828 738
E-mail: miha@sredozemka.si
Kupca zavezujejo pogoji poslovanja, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila)
---
Kratek pregled vsebine
Ta spletna stran je operirana s strani Shopster d.o.o.. Na spletni strani se izrazi »mi«, »naše«, »nas«, »nami«, »naša«, »nam« navezujejo na Shopster d.o.o.. Shopster d.o.o. ponuja to spletno stran, vključno z vsemi informacijami, orodji in storitvami na voljo na tej spletni strani, vam, uporabnikom, pod pogojem, da sprejmete vse pogoje, pravila, razmere in določbe, ki so navedene v tem dokumentu.
Z obiskom naše spletne strani in/ali nakupom nečesa od nas, se vključite v našo storitev in se strinjate, da ste obvezani z naslednjimi pogoji in določbami (»pogoji poslovanja«, »pogoji«), vključno s tistimi dodatnimi pogoji poslovanja in določbami, ki so kot referenca podane v povezavah. Ti pogoji poslovanja se aplicirajo na vse uporabnike te spletne strani, vključno z uporabniki brez obvez kot so iskalci, trgovci, stranke, prodajalci in/ali ustvarjalci vsebin.
Prosimo, preberite splošne pogoje poslovanja natančno pred vstopom oziroma uporabo naše spletne strani. Z vstopom ali uporabo katerekoli sekcije naše spletne strani, se strinjate, da ste vezani z našimi pogoji poslovanja. Če se ne strinjate z vsemi pogoji poslovanja, potem ne smete dostopati do naše spletne strani ali uporabljati naših storitev.
Vse nove funkcije ali orodja, ki bodo dodana na dosedanjo spletno trgovino bodo prav tako predmet pogojev poslovanja. Aktualno verzijo pogojev poslovanja lahko pregledate kadarkoli na tej spletni strani. Pridržujemo si pravico do posodobitve, zamenjave ali spremembe kateregakoli dela teh pogojev poslovanja z objavo posodobitve in/ali sprememb na našo spletno stran. Vaša odgovornost je, da preverjate spletno stran periodično za te spremembe. Vaša uporaba spletne strani po objavi sprememb konstituira strinjanje s spremembami.
Naša spletna trgovina gostuje na platformi Shopify Inc. Shopify nam ponuja spletno e-trgovsko platformo, ki nam omogoča prodajo naših proizvodov in storitev vam.
Sekcija 1 – spletni pogoji spletne trgovine
Proizvodov, prikazanih na spletni strani se ne sme uporabljati za kakršnokoli ilegalno ali nepooblaščeno uporabo niti se ne sme kršiti kakršnihkoli zakonov, ki so v dometu stranke (vključno z, vendar ne limitirano na, avtorsko pravo).
Ne sme se prenašati kakršnihkoli računalniških črvov, virusov ali kakršnekoli kode destruktivne narave.
Kršitev katerihkoli pogojev bo rezultat takojšnje ukinitve delovanja stranke na naši spletni strani.
Sekcija 2 – pogoji poslovanja
Pridržujemo si pravico prekinitve storitve s komerkoli zaradi kateregakoli razloga ob kateremkoli času.
S strani stranke je razumljivo, da se njihova vsebina na spletni strani (ne vključujoč informacije bančnih kartic), lahko prenaša nešifrirana in je vključena v (a) prenašanje preko različnih omrežij; in (b) spremembe za prilagoditev tehničnim zahtevam povezanih omrežij in naprav. Informacije o bančnih karticah so vedno šifrirane med prenosom prek omrežij.
Strinjate se, da ne boste reproducirali, duplirali, kopirali, prodajali, preprodajali ali izkoriščali katerikoli del naših storitev, ali dostopa do naših storitev, brez pisnega dovoljenja z naše strani.
Sekcija 3 – vrste uporabnikov
Z registracijo na www.sredozemka.si postanete član spletnega mesta Sredozemka. Pravico do nakupa v spletni trgovini Sredozemka imajo registrirani člani in tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne rabijo registrirati. Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec izpolni ime in priimek, ki je nato njegovo uporabniško ime, elektronsko pošto, ter geslo.
Sekcija 4 – dostopnost informacij
Zavezujemo se, da bomo kupcu vselej zagotovili naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Sekcija 5 – ponudba artiklov in cene
Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini Sredozemka ažurirajo in spreminja pogosto. Cena v spletni trgovini Sredozemka je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
Sekcija 6 – naročilo in cene
Kupoprodajna pogodba med Sredozemko in kupcem je v spletni trgovini Sredozemka sklenjena v trenutku, ko Sredozemka kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Sredozemko kot za kupca. Kupoprodajna pogodba (tj. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Sredozemke in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.
Sekcija 7 – rok dostave
Vsa naročila, oddana med delovnikom, odpošljemo naslednji dan v primeru plačila po povzetju ali preko nakazila na TRR. Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu pošljemo takoj, ko prejmemo nakazilo na TRR. Naročila naročena med vikendom in prazniki pošljemo takoj naslednji delovni dan. Pri izdelkih, kjer je posebej označen daljši dostavni rok se upošteva le-ta. Maksimalen čas dostave je 5 delovnih dni.
Sekcija 8 - načini plačila
Spletna trgovina Sredozemka omogoča naslednje načine plačila:
• z gotovino ob prevzemu preko dostavne službe GLS
• po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja,
Stroški pakiranja in dostave pri nakupu nad 50,00 € so brezplačni, do 30,00 € je cena pakiranja in dostave 3,90 €, od 30,01 € do 49,99 € je cena pakiranje in dostave 2,90 €.
Čas dostave od plačila naročila je od 1-5 delovnih dni.
Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.
Sekcija 9 - izdaja računa
Sredozemka ob dostavi in po plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na elektronski naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Sekcija 10 – natančnost, kompletnost in pravočasnost informacij
Nismo odgovorni, če informacije, ki so na voljo na tej spletni strani, niso natančne, kompletne ali posodobljene. Material na tej spletni strani je namenjen le generalnim informacijam in se nanj ne smete zanašati ali ga uporabljati kot edino vodilo za odločanje brez konzultacije primarnih, bolj natančnih, bolj kompletnih ali bolj posodobljenih izvorov informacij. Vso zanašanje na materiale na tej spletni strani je na vašo lastno odgovornost.
Sekcija 11 – spremembe storitve in cen
Cene naših produktov so predmet sprememb brez predhodnega obveščanja.
Pridržujemo si pravico, da kadarkoli prilagodimo ali prenehamo s storitvami (ali delom le teh ali vsebino le teh) brez predhodnega obvestila.
Ne bomo odgovorni do vas ali katerekoli tretje osebe za katerokoli modifikacijo, spremembo cene, suspenz ali prekinitev naših storitev.
Sekcija 12 – proizvodi in storitve
Določeni proizvodi ali storitve so lahko na voljo ekskluzivno na spletu preko naše spletne strani. Ti proizvodi ali storitve imajo lahko omejene količine in so subjekt za vračilo ali za menjavo le soglasno z našimi pogoji vrnitve proizvodov.
Naredili smo vse v naši moči, da so barve in slike naših proizvodov kar najbližje dejanskemu izgledu proizvoda. Ne moremo pa garantirat, da bo zaslon vašega računalnika natančno prikazal naše slike.
Pridržujemo si pravico, vendar nismo zavezani, za omejevanje prodaje naših proizvodov ali storitev katerikoli osebi, geografski regiji. Pridržujemo si pravico omejevati količine katerihkoli proizvodov ali storitev, ki jih ponujamo. Vsi opisi proizvodov ali cene proizvodov so predmet sprememb kadarkoli brez predhodnega obvestila. Pridržujemo si pravico, da umaknemo proizvod iz prodaje v kateremkoli trenutku.

Ne garantiramo, da bo kvaliteta proizvoda, storitve, informacije ali ostale material, ki je bil kupljen ali pridobljen, izpolnila pričakovanja, ali da bodo katerekoli napake v storitvi popravljene.
Sekcija 13 – natančnost zaračunavanja in informacije naročniškega računa
Pridržujemo si pravico zavrniti katerokoli naročilo, ki ga naročnik odda. Količine proizvodov lahko limitiramo na osebo, na gospodinjstvo ali na naročilo. Te omejitve lahko vključujejo naročila oddana s strani istega uporabniškega računa, iste kreditne kartice in/ali naročil, ki so na isti naslov za dostavo ali naslov za račun. V primeru, da z naše strani spremenimo ali prekinemo naročilo, vas lahko poskušamo obvestiti preko kontaktnih informacij (elektronske pošte, naslova za račun, telefonske številke), ki ste jih izpolnili, ko je bilo potrebno. Pridržujemo si pravico omejit ali prepovedat naročila, ki so, po našem mnenju, oddana s strani preprodajalcev ali distributerjev.
Strinjate se, da boste zagotovili posodobljene, kompletne in pravilne podatke za nakup, in za vaš uporabniški račun, za vsa naročila oddana na naši spletni trgovini. Strinjate se, da boste, ob spremembi, posodobili vaše podatke za uporabniški račun in ostale podatke, vključno z vašim elektronskim naslovom in podatki kreditne kartice ter datumom zapada, da lahko mi zaključimo vašo transakcijo in vas kontaktiramo, ko pride do te potrebe.
Za več podrobnosti, prosim pregledate naše pogoje vrnitve.
Sekcija 14 – opcijska orodja/aplikacije
Lahko vam nudimo dostop do aplikacij tujega izvora s strani tretjih oseb, katerih ne spremljamo niti nimamo kontrole nad njimi.
Sprejmete in strinjate se, da ponujamo dostop do teh aplikacij »kot so« in »kot so na voljo« brez kakršnihkoli zagotovil, zastopanj ali pogojev in brez odobritve. Za uporabo aplikacij tujega izvora z vaše strani, ne odgovarjamo.
Vsaka uporaba opcijskih aplikacij tujega izvora ponujenih na naši spletni trgovini je povsem na vašo lastno odgovornost in priporočamo, da si zagotovite, da ste seznanjeni s pogoji poslovanja, na bazi katerih te aplikacije tujih ponudnikov stojijo, in jih sprejemate.
Prav tako lahko v prihodnosti ponujamo nove storitve in/ali funkcije preko spletne strani. Ta nova orodja /storitve bodo prav tako subjekt teh pogojev poslovanja.
Sekcija 15 – povezave tujega izvora
Določena vsebina, proizvodi in storitve, na voljo v naši ponudbi, lahko vključujejo materiale tujega izvora.
Povezave tujega izvora na naši spletni strani vas lahko prevežejo na spletne strani, ki niso povezane z nami. Nismo odgovorni za pregledovanje in vrednotenje vsebine ali natančnosti le te in ne garantiramo, niti nimamo obveznosti ter ne prevzemamo odgovornosti za kakršenkoli material, spletne strani oziroma proizvode ali storitve tujega izvora.
Nismo obvezani za kritje kakršnihkoli stroškov, škode, povezane z nakupom blaga, storitev, vsebine, ali katerihkoli transakcij v povezavi s katerokoli spletno stranjo tujega izvora. Prosimo pozorno preglejte pravila in prakse in se prepričajte, da jih razumete preden sodelujete pri katerikoli transakciji. Pritožbe, zahteve, skrbi ali vprašanja, ki se tičejo proizvodov tujega izvora, naj so naslovljeni na te tretje osebe.
Sekcija 16 – komentarji uporabnikov, povratne informacije in ostale predložitve
Če, na našo pobudo, pošljete določene specifične predložitve (na primer podatki za nagradno igro) ali brez naše pobude pošljete kreativne ideje, predloge, načrte ali katerikoli drug material, bodisi na spletu, bodisi preko elektronske pošte ali kako drugače (skupaj, »komentarji«), se strinjate, da lahko mi, kadarkoli, brez omejitev, urejamo, kopiramo, objavljamo, distribuiramo, prevedemo ali kakorkoli uporabimo na kateremkoli mediju katerikoli komentar, ki nam ga posredujete. Mi smo in bomo brez obveze(1), da vzdržujemo katerekoli komentarje v zaupanju; (2) da izplačamo kompenzacije za katerikoli komentar; ali (3) da se odzovemo na katerikoli komentar.
Lahko, vendar nismo zavezani za, nadzorujemo, urejamo ali odstranjujemo vsebino, ki je po naši oceni nezakonita, žaljiva, v obliki grožnje, obrekljiva, pornografska, nespodobna ali kakorkoli drugače sporna ali pa krši katerokoli intelektualno lastnino ali pa te pogoje poslovanja.
V primeru težav se kupec z nami lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 040 828 738 ali po elektronski pošti na miha@sredozemka.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova miha@sredozemka.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Sekcija 17 – osebni podatki
Vaša predložitev osebnih podatkov preko naše spletne trgovine je pokrita z našimi pogoji o zasebnosti.
Sekcija 18 – napake, netočnosti in opustitve
Občasno lahko na naši spletni strani pride do prikazanih informacij, ki vsebujejo tipografske napake, netočnosti ali nepopolnosti, ki so lahko povezane z opisi proizvodov, cenami, promocijami, ponudbami, stroški dostave izdelka, tranzitnimi časi ali razpoložljivostjo. Pridržujemo si pravico do popravkov napak, netočnosti ali nepopolnosti, prav tako pa do sprememb ali posodobitev informacij ali preklicev naročil, če je katerakoli informacija v naši storitvi ali na naši spletni strani netočna. To lahko storimo kadarkoli brez predhodnega obvestila ( vključno po vaši predložitvi naročila).
Ne zavezujemo se za posodobitve, spremembe ali pojasnitve informacij v naši storitvi ali na naši spletni strani, vključno z informacijami o cenah, razen, če je to zahtevano s strani zakona. Nobena specifična posodobitev narejena na spletni strani, ne sme biti vzeta kot indikator, da so vse informacije na spletni strani posodobljene.
Sekcija 19 – prepovedane uporabe
Poleg vseh že navedenih prepovedi v teh splošnih pogojih poslovanja, vam je prepovedana uporaba te spletne strani ali njene vsebine za: (a) katerokoli nezakonito dejanje; (b) zahtevanje od drugih izvedbo ali sodelovanje pri nezakonitih dejanjih; (c) kršenje katerihkoli mednarodnih ali državnih uredb, pravil, zakonov ali lokalnih uredb; (d) kršenje naših pravic intelektualne lastnine ali pravic intelektualne lastnine drugih; (e) nadlegovanje, zlorabo, žaljenje, škodo, zaničevanje, ustrahovanje ali diskriminacijo, ki temelji na spolu, spolni usmerjenosti, veri, etničnosti, rasi, starosti, državi rojstva ali invalidnosti; (f) objavljanje napačnih ali zavajajočih informacij; (g) nalaganje ali prenos virusov ali katerihkoli drugih tipov zlonamerne kode, ki bo ali bo lahko uporabljena na kakršenkoli način , ki bo vplival na funkcionalnost ali delovanje našega dela oziroma katerekoli povezane spletne strani, ostalih spletnih strani ali interneta; (h) zbiranje ali sledenje osebnim podatkom ostalih; (i) nezaželene objave; (j) katerekoli nespodobne in nemoralne razloge; (k) vmešavanje v ali zaobidenje varnostnih funkcij našega dela ali katerekoli povezane spletne strani, ostalih spletnih strani ali interneta. Pridržujemo si pravico prekiniti vašo uporabo naših storitev ali naše spletne strani zaradi kršenja katerekoli od zgoraj navedene prepovedane uporabe.
Sekcija 20 – omejitev odgovornosti
Ne garantiramo ali jamčimo, da bo uporaba naše storitve neprekinjena, pravočasna, zavarovana ali brez napak.
Ne jamčimo, da bodo rezultati, pridobljeni z uporabo naše storitve, natančni ali zanesljivi.
Strinjate se, da lahko od časa do časa našo storitev prekinemo ali odstranimo za nedoločen čas in sicer v kateremkoli časovnem obdobju, brez, da vas o tem predhodno obvestimo.
Izrecno se strinjate, da je vaša uporaba, ali vaša nezmožnost uporabe, naše storitve povsem na vašo lastno odgovornost. Vsi proizvodi in storitve, ki jih ponujamo so (razen, če mi izrecno navedemo drugače) zagotovljene tako kot so oziroma kot so na voljo, brez kakršnegakoli zastopstva, jamstev, pogojev, izrecnih ali implicitnih, vključno z vsemi implicitnimi jamstvi ali pogoji prodajnosti, trgovskimi kvalitetami, primernostmi za določen namen, vzdržljivostmi, naslovi in nekršitvami.
V nobenem primeru ne bodo Shopster d.o.o., naši direktorji, zaposleni, partnerji, izvajalci, stažisti, dobavitelji, izvajalci storitev ali dajalci licenc, odgovorni za kakršnokoli poškodbo, izgubo, zahtevek ali kakršnokoli neposredno, posredno, naključno, kazensko, posebno ali posledično škodo, vključno z izgubo dobička, prihodkov, prihrankov, podatkov, stroškov zamenjave ali katerokoli podobno škodo, temeljeno na pogodbi, civilnem deliktu (vključno z malomarnostjo), objektivni odgovornosti ali kako drugače, ki izhaja iz vaše uporabe katerihkoli storitev ali izdelkov, pridobljenih z uporabo naše storitve, ali za katerekoli drug zahtevek povezan na kakršenkoli način na vašo uporabo naših storitev in proizvodov, vključno z, vendar ne omejeno na kakršnekoli napake ali opustitve v katerikoli vsebini ali katerokoli izgubo ali škodo, ki je nastala kot posledica uporabe naših storitev in proizvodov ali katerokoli vsebino (ali proizvod), ki je objavljena, prenesena ali kako drugače na voljo preko naše storitve.
Sekcija 21 – odškodnina
Strinjate se, da boste branili, zavarovali in ohranili Shopster d.o.o. in naša starševska podjetja, hčerinske družbe, podružnice, poslovne partnerje, uslužbence, direktorje, zastopnike, pogodbenike, dajalce licenc, ponudnike storitve, podizvajalce, dobavitelje, stažiste in zaposlene, neoškodovane od vseh zahtevkov, vključno z razumnimi odvetniškimi honorarji, podanimi s strani tretjih oseb zaradi kršitve teh pogojev poslovanja ali dokumentov, ki jih vključuje s sklicevanjem ali vaše kršitve zakonodaje ali pravic tretjih oseb.
Sekcija 22 - ločljivost
V primeru, da je katerakoli določba teh pogojev poslovanja določena kot nezakonita, neveljavna ali neizvršljiva, bo takšna določba kljub temu izvršljiva v največjem obsegu, ki ga dovoljuje zakonodaja, njen neizvršljiv del pa bo odstranjen iz teh pogojev poslovanja. Taka odločitev ne vpliva na veljavnost in izvršljivost preostalih določb.
Sekcija 23– prekinitev
Obveznosti strank, ki so nastale pred datumom prekinitve so v veljavi tudi po prekinitvi tega sporazuma za vse namene.
Sekcija 24 – celoten sporazum
Neuspeh izvesti ali uveljaviti kakršnekoli pravice ali določbe iz teh pogojev poslovanja ne pomeni odpovedi taki pravici ali določbi.
Ti pogoji poslovanja in katerakoli ostala pravila, ki smo jih postavili na tej spletni strani, ali v zvezi z našo storitvijo, predstavljajo celoten sporazum in razumevanje med vami in nami, usmerjajo vašo uporabo naše storitve in nadomeščajo vse predhodne ali sočasne sporazume, komunikacije in predloge, ustne ali pisne, med vami in nami (vključno z, vendar ne omejeno na vse prejšnje različice pogojev poslovanja).
Vse nejasnosti pri razlagi teh pogojev poslovanja, se ne razlaga proti stranki, ki pripravlja pogoje.
Sekcija 25 – pravo
Ti pogoji poslovanja in vsi ločeni sporazumi, kjer vam mi ponujamo storitev, se urejajo in razlagajo v skladu z zakoni Republike Slovenije.
Sekcija 26 – spremembe pogojev poslovanja
Aktualno verzijo pogojev poslovanja lahko pregledate kadarkoli na tej spletni strani.
Pridržujemo si pravico do posodobitve, zamenjave ali spremembe kateregakoli dela teh pogojev poslovanja z objavo posodobitve in/ali sprememb na našo spletno stran. Vaša odgovornost je, da preverjate spletno stran periodično za te spremembe. Vaša uporaba spletne strani po objavi sprememb konstituira strinjanje s spremembami.
Sekcija 27 – kontaktne informacije
Vprašanja, ki se nanašajo na pogoje poslovanja, naj se pošljejo nam na elektronsko pošto miha@sredozemka.si