Polnjeni paradižniki


SESTAVINE:
4 paradižniki
60g mladega ekološkega kozjega sira OPG Žampera
40g mozzarelle
6 slanih inčunov R.O. Moćun
bazilika
timijan
3 žlice oljčnega olja Oblica, Nadin
pest poljubne listnate solate
staran ekološki kozji sir OPG Žampera
1 žlica Pašmanske kvasine OPG Matulić
sol

PRIPRAVA:
Paradižnikom odrežemo vrhnji del in jih izdolbemo. Obrnemo jih na glavo in odcedimo na papirnati brisački. Medtem ko se paradižniki odcejajo narežemo 60g mladega ekološkega kozjega sira OPG Žampera in 40g poljubne mozzarelle. Narežemo še 6 slanih inčunov R.O. Moćun in po okusu nekaj listov bazilike ali timijana. Vse sestavine zmešamo skupaj, dodamo 2 žlički oljčnega olja Oblica oljarne Nadin in z njimi napolnimo paradižnike. Pečemo na 230°C približno 5 minut. Medtem na servirnem krožniku razporedimo pest listnate solate, jo zabelimo z žličko Pašmanske kvasine OPG Matulić, žličko oljčnega olja Oblica Nadin in ščepcem soli. Čez nastrgamo še malo staranega ekološkega kozjega sira OPG Žampera in položimo na pripravljeno posteljico še pečene paradižnike. Odlično kot predjed ali priloga k težjim jedem, saj paradižnik primerno osveži jed.