Puttanesca po dalmatinsko


SESTAVINE:
350 g špagetov
3 stroki česna 
1 malancan
1 rumena paprika
600 g pelatov
50 g črnih izkoščičenih oliv
1 žlička kaper
7 filejev slanih inčunov R.O. Moćun
4 žlice oljčnega olja Nadin
1 žlička fermentirane čili omake Pašmanero
1 šopek narezanega peteršilja

PRIPRAVA:
Špagete damo kuhati v slan krop, medtem pa pripravimo sestavine za omako: česen olupimo in narežemo na majhne koščke, malancan, pelate in papriko narežemo na kockice, olive razrežemo na rezine, kapre in inčune pa na čim manjše kose. V večjo ponev najprej zlijemo 4 žlice oljčnega olja oljarne Nadin in na njem najprej prepražimo česen in ga popraženega odstavimo. Nato prepražimo malancan in nekoliko kasneje dodamo pelate. Pustimo kuhati cca. 10 minut, nato dodamo papriko, olive, kapre, inčune, sol, poper po okusu, žličko Pašmanera (ali več če želimo bolj pekočo omako) in prepražen česen. Pustimo kuhati pokrito cca. 15 min, odstavimo in v omako vmešamo skuhane špagete. Postrežemo na krožniku, ki ga prej okrasimo s koščki peteršilja ter se pustimo razvajati okusom.